Snežne razmere Kako do nas Poletje Zima

Snežna odeja divjih in samotnih alpskih pobočij ter pravljični svet Julijskih Alp razveseljujeta turne smučarje, ki uživajo v idilični turni smuki.

Bovec, postavljen v osrčje visokih gora je odlično izhodišče za turno smuko in ponuja možnosti za skoraj vse razmere in kategorije turnih smučarjev.

Lažje ture: Kobariški stol, Čisti vrh, Mangartsko sedlo

Turne klasike: Mojstrovka, Sleme, Krn z obeh strani

Zahtevnejše ture: Spust skozi Mlinarco, izpod Špičke, dolina Sella Nevea

Malokdo ve, da je najlepši spust iz vrha Kanjavca, najbolj znane slovenske turnosmučarske gore, prav v dolino Zadnjice na bovško stran. 

V marcu in aprilu je predvidoma odprta Koča pri krnskih jezerih (kontakt PD Nova Gorica: +386 5 30 23 030), kar odpira široke možnosti turnih smuk na območju Krnskega pogorja, Komne, Triglavskih jezer pa vse do spodnjih bohinjskih gora.

TURNO SMUČANJE NAJ POTEKA VARNO

Za gibanje v gorah priporočamo najem usposobljenega vodnika ter uporabo ustrezne opreme. Lokalni vodniki oz. licenčni gorski vodniki, ki dobro poznajo terene, bodo skupaj z vami izbrali primerno turo.

Razmere v gorah se hitro spreminjajo, zato bodite posebej pozorni na vremensko napoved, nevarnost snežnih plazov, visokogorsko sonce v spomladanskih mesecih, predvsem pa ne precenjujte svojega znanja in sposobnosti.

Več na www.dolina-soce.si ali na www.kanin.si 

Foto: Katja Pokorn in Miha Lapanja